Konferencija za medije Aleksandra Vučića: neka građani vrate prevarantske račine!

Konferencija za medije Aleksandra Vučića: neka građani vrate prevarantske račine!

22/01/2017 Off By

 

Premijer je govorio o investicijama u zdravstvu i  novim objektima koje će biti otvoreni ove godine. Obnovljeno je 140 zdravstvenih ustanova. U Nišu ćeka na otvaranje novi Klinički centar najmoderniji u regionu. Novi takvi centri otvataju se u aprilu u Novom Sadu a u septembru u Kragujevcu


 

Ranka Čičak

DUPULIRANI RAČUNI za struju uznemirili su celu Srbiju. Više od  100 građana žalilo se premijeru Vučiću. On je pozvao direktora Elektroprivrede, Milorada Grčića, i naredio mu da se struja ponovo očita, a odmah zatim pozvao novinare: „Primio sam 104 pisma od građana Srbije koji su i poslali račune. Ko zna koliko bi pisama bilo da sam to tražio. Nemoguće je da struja bude uvećana za 150 posto. Zato sam pozvao direktora. Zajednički smo ustanovili nepravilnosti u radu Elektroprivrede. On će danas pozvati na odgovornost svoje službenike, a građani koji su platili više dobiće nazat svoj novac. Na nadležnim organima je dalja istraga jer niko ne može da izmišlja cenu struje kako mu se dopada. Zahvalan sam građanima što su se javili i što su shvatili da država ovakvu nepravdu neće da dozvoli.

Premijer je zatim govorio o investicijama u zdravstvu i  novim objektima koje će biti otvoreni ove godine. Obnovljeno je 140 zdravstvenih ustanova. U Nišu ćeka na otvaranje novi Klinički centar najmoderniji u regionu. Novi takvi centri otvataju se u aprilu u Novom Sadu a u septembru u Kragujevcu. Tako nešto nije urađeno u proteklih devedeset godina. Poređenja radi naveden je podatak da je u zdravstvo do 2012. godine nije ulagano ništa. U dvanesetoj je uloženo 120 miliona, a ove godine će biti uložena 1,1 milijarda.

Samo za modernizaciju stare i izgradnju nove dečje klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu plaća se 52 miliona evra.

Premijer je rekao da su lekarima i medicinskim sestrama prošlim povećanjem plate vraćene na nivo od pre smanjenja. A ko se suficit u januarskom budžetu nastavi još tri meseca možete računati na nova povećanja.

U oči posete kolege iz BiH presedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizduća, Vučić kaže da ga je večeras pozvao na privatnu večeru. Srbija i BiH moraju da imaju dogovore o budućnosti.

Za razgovore sa Prištinom koji počinju u utorak kaže da će biti teški.

“Oni polaze od premise da je Kosovo nezavisno a mi da je deo Srbije. Važno je da ne sme da dolazi do upotrebe oružja. Ovog puta su to učinili Albanci. Meni je smetalo što su svi pisali o vozu. N e možemo da nadrivičemo nevladine organizacije, ali moramo da objasnimo narodu da one nisu u pravu. Ljudi treba da znaju da Albanci nisu ni videli voz. On je zaustavljen u Rašku po mom naređenju. Ipak svi su Srbi  videli njihova borbena vozila,  a voz ne. A kada su oni u Beogradu puštali dron sa  simbolima Velike Albanije, mi nismo potezali oružje, a oni su rekli da je sve to sitnica. Sada opet kažu da je sitnica što su oni u srpska selam oko granice doneli teško naoružanje.

Premijer je zaključio da se ne plaši napretka u zadrvstvu , ekonomije, ali se plaši hoćemo li sačuvati mir na Balkanu.

Najavio je da će na razgovore u Briselu putovati i predsednik Tomislav Nikolić. Nije želeo da komentariše pitanja o napadima koji mu dolaze od Velimira Ilića i uzdržavao se kritike opozicije i kandidata za buduće predsedničke izbore. Najavio je uskoro novu avionsku liniju između Beograds i Kine.