MUP demantuje Velimira Ilića: zvali smo ga – nije se odazivao

MUP demantuje Velimira Ilića: zvali smo ga – nije se odazivao

20/01/2017 Off By

 

Netačni su Ilićevi navodi da mu je vozilo nezakonito uklonjeno ispred novosadskog „Spensa“ 14. decembra prošle godine, s obzirom da je utvrđeno da je auto zatečen nepropisno parkiran na parking prostoru koji je saobraćajnim znakom i oznakama na kolovozu označen kao prostor za parkiranje invalida


MINISTARSTVO unutrašnjih poslova ističe da su netačni navodi Velimira Ilića da policija ne postupa u slučaju oštećenja njegovog vozila, već da su, naprotiv, policijski službenici u više navrata pokušali sa njim da stupe u kontakt, ali da se on nije odazvao pozivima, kao i da je vozilo ispred novosadskog „Spensa“ uklonjeno jer je bilo parkirano na mestu predviđenom za invalide.
Ilić je, sutradan po događaju, 30. decembra 2016. godine, odmah bio pozvan da da izjavu, ali se pozivu nije odazvao uz obrazloženje da nije u mogućnosti da dođe zbog novogodišnjih praznika.
Poziv Iliću upućen je ponovo 4. januara, a potom i 12. januara ove godine. Ilić se nije odazvao ni na jedan poziv, tako da je, u najmanju ruku, neumesna njegova izjava da se na rasvetljavanju slučaja ne radi zbog toga što je inspektor na „novogodišnjem odmoru“.
Takođe, netačni su Ilićevi navodi da mu je vozilo nezakonito uklonjeno ispred novosadskog „Spensa“ 14. decembra prošle godine, s obzirom da je utvrđeno da je auto zatečen nepropisno parkiran na parking prostoru koji je saobraćajnim znakom i oznakama na kolovozu označen kao prostor za parkiranje invalida.
Shodno navedenom, u skladu sa zakonom doneto je rešenje o uklanjanju vozilo i ono je specijalnim vozilom uklonjeno i smešteno u prostorije JKP „Parking servis“, odakle je iste večeri preuzeto.
U pogledu Ilićevih navoda u vezi sa veštačenjem vozila, Ministarstvo ističe da je dogovoreno da se ono obavi u jednoj autokući uz prisustvo više veštaka, o čemu je kontaktiran Mašinski fakultet s obzirom na profesionalne reference.(Press MUP)