Davos:  Vučić razgovarao sa predsednicom Švajcarse

Davos: Vučić razgovarao sa predsednicom Švajcarse

17/01/2017 Off By

Vučić se sastao i sa  izvršnim direktorom kompanije Ahold Delhaize Dirkom Boerom, sa kojim je razgovarao o nastavku poslovanja ove kompanije u Srbiji, ekonomskim reformama u Srbiji i privrednom rastu


 

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednicom Švajcarske Konfederacije Doris Lojtard, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, povećanju švajcarskih investicija, kao i podršci Švajcarske u sistemu dualnog obrazovanja.
Premijer Vučić je naglasio da Srbija pridaje veliki značaj unapređenju saradnje dveju zemalja u svim oblastima, naročito u oblasti privrede i obrazovanja. On je istakao da su švajcarske investicije u Srbiji u poslednje dve godine udvostručene i iznose blizu milijardu evra.
„U Srbiji posluje 200 švajcarskih kompanija, koje zapošljavaju 9.000 ljudi i to je dobar pokazatelj atraktivnosti našeg tržišta”, zaključio je premijer Vučić i pozvao predsednicu Lojtard da poseti Srbiju.
Dvoje sagovornika razmenili su stavove i mišljenja povodom migrantske krize i regionalne stabilnost.

⇐Vučić se sastao i sa  izvršnim direktorom kompanije Ahold Delhaize Dirkom Boerom, sa kojim je razgovarao o nastavku poslovanja ove kompanije u Srbiji, ekonomskim reformama u Srbiji i privrednom rastu.

„Nastavićemo da ulažemo u Srbiji“, istakao je Boer i naglasio da žele da šire lanac svojih maloprodajnih objekata po celoj Srbiji.

Tema razgovora bilo je i ukidanje takse za hranu koja se donira, kao i otvaranje Agencije za bezbednost hrane, koja će odgovarati za razmenu informacija od važnosti za što efektniju kontrolu hrane, po evropskim standardima. Premijer Vučić obećao je i brže završavanje legalizacije objekata kompanije Ahold Delhaize.

Ahold Delhaize je formiran u julu 2016. spajanjem kompanija Ahold i Delhaize. To je danas jedan od najvećih lanaca za maloprodaju na svetu.