Konferencija za novinare Aleksandra Vučića: voz se vraća u Beograd

Konferencija za novinare Aleksandra Vučića: voz se vraća u Beograd

14/01/2017 Off By

 

Specijalne snage Albanaca pokušale su deo pruge da miniraju: “Iz mesta Lužane, samo od Albanaca sastavljenu jedinicu, poslali su sa dugim cevima na Jarinje, gde je trebalo da sačekaju voz, uhapse mašinovođu i putnike, i time dovedu do velikih sukoba”, rekao je predsednik Vlade Srbije . Lokalni Srbi kada su čuli za to okružili su tu jedinicu. Albanci su onda poslali mimo odobrenja NATO, ili bilo čijeg, 17 oklopnih vozila sa specijalnim jedinicama ROSU, na sever, kako bi isprovociraju sukobe


Ranka Čičak

PREMIJER Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare, povodom situacije na Kosovu, a u vezi sa probnom vožnjom voza koji je trebao da poveće Beograd sa Mitrovicom rekao da su specijalne snage Albanaca pokušale da deo pruge miniraju a  poslate su i jedinice ROSU kako bi sprečili da voz stigne do Kosovske Mitrovice.

Premijer je obavestio javnost da je sazvana hitna sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, a predsednik Nikolić će sutra, u nedelju predsedavati sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je rekao da je odmah pošto je voz krenuo iz Beograda počele da se dešavaju “gotovo neverovatne stvari”.

Specijalne snage Albanaca pokušale su deo pruge da miniraju: “Iz mesta Lužane, samo od Albanaca sastavljenu jedinicu, poslali su sa dugim cevima na Jarinje, gde je trebalo da sačekaju voz, uhapse mašinovođu i putnike, i time dovedu do velikih sukoba”, rekao je predsednik Vlade Srbije . Lokalni Srbi kada su čuli za to okružili su tu jedinicu. Albanci su onda poslali mimo odobrenja NATO, ili bilo čijeg, 17 oklopnih vozila sa specijalnim jedinicama ROSU, na sever, kako bi isprovociraju sukobe.

“Moja odluka je bila da zaustavim voz u Raški, i da pokažemo svima da želimo mir. Obavio sam razgovor s Mogerinijevom, obavestio je o situaciji, i rekao joj koliko smo razočarani reakcijom EU”. Rekao je da će o događaju obavestiti Rusiju, Kinu i SAD. Ovo je moja poslednja molba Albancima na KiM je da ne pokušavaju da napadnu srpski narod oružjem jer Srbija neće te napade dozvoliti, poručio je Vučić.

“Molimo da se ponašaju odgovorno, mir je u svačijem interesu… I da ne ruše ono što smo dugo gradili… Voz nije pretnja nikome, naveo je Premijer.
Samo ih molim da ne ubijaju Srbe, to je sve što imam da kažem, ne mogu da odgovaram na dalja pitanja, rekao je Vučić i završio konferenciju jer je žurio da se vrati na već početoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.