TV1:Mladen Ivanić o poseti Tomislava Nikolića Sarajevu

TV1:Mladen Ivanić o poseti Tomislava Nikolića Sarajevu

14/01/2017 Off By

TV1:Mladen Ivanić o poseti Tomislava Nikolića Sarajevu

Da li vi mislite da je zaista normalno dva puta otkazivati posetu predsednika susedne zemlje, a trećina stanovništva u vašoj zemlji u tom predsedniku vidi nekoga ko im je simpatičan i drag? I da je to tek tako moguće da se uradi bez ikakvog razmišljanja?,, pitao se Ivanić


 

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Mladen Ivanić u sarajevskom Dnevniku TV1 izjavio da bi poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu bila korak napred u poboljšavanju odnosa u regionu. Eventualno otkazivanje posete proizvelo bi ozbiljne probleme u BiH, smatra Ivanić.

-Ukoliko se otkaže poseta Nikoliću, to bi bilo drugi put u istom mandatu. Mislim da ćemo onda imati ozbiljan problem i da će svi problemi koji smo do sada imali biti sitni u odnosu na težinu problema koji bismo tada imali”, rekao je Ivanić.

Smatra da ne postoji razlog za otkazivanje posete predsednika Srbije.

-Da li vi mislite da je zaista normalno dva puta otkazivati posetu predsednika susedne zemlje, a trećina stanovništva u vašoj zemlji u tom predsedniku vidi nekoga ko im je simpatičan i drag? I da je to tek tako moguće da se uradi bez ikakvog razmišljanja? Ako je to vama normalno i ako mislite da to ne treba, te da to neće izazvati nikakve probleme, onda mislim da se svi zajedno varate. Ako treba nešto da se kaže Nikoliću, zar nije bolje da mu se to kaže u lice?”, rekao je predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić u sarajevskom Dnevniku TV1.