Nevreme se još ne predaje: Policija  pomaže stanovništvu!

Nevreme se još ne predaje: Policija pomaže stanovništvu!

12/01/2017 Off By

 

 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su danas neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečenoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu nije moguće doći plovnim putem


 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u svim opštinama u Srbiji, u kojima je usled niskih temperatura i visokog snežnog prekrivača otežan život građana, ukazuju neophodnu pomoć stanovništvu, a do sada je u svim intervencijama iz smetova evakuisano 145 građana i spašeno šest osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dostavili su danas neophodnu hranu, vodu i lekove meštanima Bele stene, na rečenoj adi na Dunavu kod Pančeva, do kojih usled niskih temperatura i leda na Dunavu nije moguće doći plovnim putem.

Trinaestorici stanovnika tog naselja, među kojima su dva hronična bolesnika, dostavljene su zalihe za narednih nekoliko dana. Dostava neophodnih namernica i lekova obavljena je helikopterom, imajući u vidu da ne postoji drugi način dolaska do ovih ljudi.

Iz sela Šošanica kod Kraljeva, pripadnici Sektora za vanredne situacije, juče su kroz snežne smetove i sedam kilometara neprohodnog puta evakuisali meštanina, koji je odmah prebačen u zdravstveni centar „Studenica“, gde je operisan.