Izložba u galeriji Perka: „Umetnikov otisak“ Ane Marinović

Izložba u galeriji Perka: „Umetnikov otisak“ Ane Marinović

10/01/2017 Off By

U OKVIRU autorskog projekta „Umetnikov otisak“ Ane Marinović, diplomiranog grafičara, svoje radove predstaviće umetnica Jelena Damnjanović. Izložba crteža i grafika Jelene Damnjanović biće otvorena u nedelju 15. januara 2017. u 19 časova u Zetskoj 1, u kafe – galeriji Perka. Izložba će za posetioce biti otvorena do 25. januara 2017. godine svakog dana od 17 časova do ponoći.
Umetnica Jelena Damnjanović od 2012. godine je voditeljica  umetničko-obrazovnih programa Grafika i Kaligrafija u Centru za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj u Beogradu.
Autorka je više umetničkih projekata i likovnih radionica grafike i kaligrafije za decu.

Jelena Damjanović završila je osnovne studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2011. godine u klasi redovnog profesora Žarka Smiljanića na grafičkom odseku.

Master studije nastavlja da pohađa na Aristotel Univerzitetu u Solunu, gde odlazi na privremeni studijski boravak, a potom master studije uspešno završava u Beogradu.

Tokom studija njen rad je stipendiran od strane Fonda za mlade talente i Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka u Beogradu.
Tokom 2016. godine pohađala je kurs grafičkog dizajna na SAE Institutu u Beogradu.