Od četvrtka u galeriji Petak izlaže Ugleša Colić

Od četvrtka u galeriji Petak izlaže Ugleša Colić

09/01/2017 Off By

UDRUŽENJE Kreativna fabrika, u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu slika Uglješe Colića. Otvaranje izložbe je u četvrtak 12. januara 2017. u 19 časova u Noćnoj galeriji Petak u Beogradu koja se nalazi u Lominoj ulici broj 14. 

 
Uglješa Dušan Colić rođen je u Novom Sadu 28. marta 1989. godine. Srednju školu za dizajn i primenjenu umetnost „Bogdan Šuput“ završio je u Novom Sadu 2008. godine. Četvorogodišnje osnovne akademske studije slikarstva završio je 2012. godine na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi profesora mr Saše Filipovića sa prosečnom ocenom 9,60 i ocenom 10 na glavnom predmetu Crtanje i slikanje.

Master rad iz slikarstva, pod naslovom „Forma života ili prelazak iz device u nevestu”, na Univerzitetu UNION, Akademija lepih umetnosti Beograd, i stekao akademski naziv: Master likovni umetnik.

Trenutno je doktorant na trećoj godini studija u klasi mr. Dragana Martinovića na Akademiji klasičnog slikarstva, Univerziteta Educons u Sremskoj Kamenici.

Do sada je imao 31 samostalnu i tridesetak grupnih izložbi. Učestvovao je na tridesetak likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Član je Udruženja nezavisnih umetnika Novi Sad od 2013. godine. Radi kao asistent za likovnu grupu predmeta na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.

Izložba će biti otvorena do 19. januara 2017. , ulaz je slobodan!(Press UF)