Zorana Mihajlović: Za naše građevinare 977,7 miliona evra u 2017. godini

Zorana Mihajlović: Za naše građevinare 977,7 miliona evra u 2017. godini

02/01/2017 Off By

Prema ugovorima sa kineskim kompanijama, ove godine kreće izgradnja dela Obilaznice oko Beograda, autoputa od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd – Budimpešta koji ukupno vrede 734 miliona evra, a domaće kompanije moći će da računaju na polovinu ovog novca, rekla je Mihajlovićeva gostujući u dnevniku RTS.


POTPREDSEDNICA Vlade Srbije, dr Zorana Mihajlović izjavila je da će domaće građevinske firme i njihovi radnici u ovoj godini moći da računaju na poslove vredne 977,7 miliona evra.

“Novu godinu treba da počnemo lepim vestima. A jako je dobra vest što će Vlada Srbije u infrastrukturu uložiti blizu milijardu evra u poslove na kojima će raditi domaće firme. Ovo je i dokaz koliko ministarstvo koje vodim podržava domaću privredu i naše radinke”, rekla je Mihajlovićeva gostujući u dnevniku RTS.

Ona je pozvala sve domaće građevinske kompanije da se dobro pripreme za radove na infrastrukturnim projektima.

“Spremite se, ako treba i udružujte, za velike infrastukturne poslove koji nas očekuju u ovoj godini. Ono što ćemo mi tražiti za novac koji ulažemo jeste poštovanje kvaliteta i predviđenih rokova”, rekla je potpredsednica Vlade Srbije.

Prema ugovorima sa kineskim kompanijama, ove godine kreće izgradnja dela Obilaznice oko Beograda, autoputa od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd – Budimpešta koji ukupno vrede 734 miliona evra, a domaće kompanije moći će da računaju na polovinu ovog novca.

Ukupno 153 miliona evra biće uloženo u nastavak projekta rehabilitacije 1.100 km regionalnih puteva i održavanje državnih puteva I i II reda, a na svim ovim poslovima rade uglavnom domaće firme.

Kada je železnica u pitanju, za projektovanje i rekonstrukciju pruge na Koridoru 10 i obnovu pruge od Niša do Dimitrovgrada, predviđeno je 175,9 miliona evra, kao i još 3,5 miliona evra za radove na beogradskoj železničkoj stanici Centar, odnosno Prokop.

Iz “ruskog kredita” dogovoreno je ulaganje od ukupno 557 miliona evra, a poslove u vrednosti polovine ovog iznosa dobijaju domaće kompanije.(Press MGSI)