Godišnja konferencija za novinare Aleksandra Vučića

Godišnja konferencija za novinare Aleksandra Vučića

29/12/2016 Off By

 

Premijer najavljuje za sledeću godinu rast privrede 3 posto i prosečne plate 400 evra. Do kraja njegovog mandata računa da će se  prosečna plata stabilizovati na 500 evra. Pohvalio je rad  na izradi 185 kilometara autoputeva i najavio  velika ulaganja u Novi Sad. Dovršiće se Koridor 10 na istoku do Sofije, a na jugu će  dovršiti Grdeličku klisuru. Na Koridoru 11 dovršiće se trase Ljig – Lajkovac, Ub – Obrenovaci obilaznica oko Beograda


 

Ranka Čičak

 

NA godišnjoj konferenciji za  novinare premijer Aleksandar Vučić zahvalio se što je štampa ponekad prećutala nešto što ni sam nije želeo da kaže:

-Izvinite što sam ponekad i preterao. Ali, zadovoljan sam. Najvažnije je što smo uspeli da održimo mir i stabilnost u Srbiji. Naši ljudi misle da je to normalno i da se podrazumeva.  Ali, to nije jednostavno ostvariti na ovako torbulentnom  tlu. U svetski nesigurnoj situaciji mi smo zabeležili sigurnost i privredni oporavak. To će nam i dalje biti cilj. Znam koliko građani žive  teško. Ali sam siguran da  će se  uskoro osetiti boljitak.  Zajedništvo i sloga u zemlji bili su presudni za naš uspeh. Oko nas su zemlje gde se ne zna ni ko je  predsednik, ni šta ko radi. Kod nas  se  otvaraju nove fabrike. Samo sam ja prisustvovao otvaranju više od 32. One  zapošljavaju 16 hiljada radnika.

 

Premijer najavljuje za sledeću godinu rast privrede 3 posto i prosečne plate 400 evra. Do kraja njegovog mandata računa da će se  prosečna plata stabilizovati na 500 evra. Pohvalio je rad  na izradi 185 kilometara autoputeva i najavio  velika ulaganja u Novi Sad. Dovršiće se Koridor 10 na istoku do Sofije, a na jugu će  dovršiti Grdeličku klisuru. Na Koridoru 11 dovršiće se trase Ljig – Lajkovac, Ub – Obrenovaci obilaznica oko Beograda.

Pohvale  Premijera  dobilo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ono  je raskrinkalo 14 organizovanih kriminalnih grupa, uhapsilo 804 delikvenata. Ima manje razbojništava, a kriminalitet je opao za 18,5 posto. Zaplenjeno je 107 tona  švercovanog duvana.

Vojska je potpisala ugovor s Etos -om o kupovini helikoptera  za vojsku i 6 za policiju.

Vučić je najavio dolazak firme Leoni u Prokuplje i 3.000 novih radnih mesta u ovom gradu, a  novi investitori dolaze u Niš i Leskovac. U informacionu tehnologiju investiraće se 10 miliona dolara više nego lani.

Za najmoderniju opremu u zdravstvu uloženo je  78 miiona evra. Klinički centar u Nišu najluksuznije  opremljen i otvara se u martu, a odmah zatim i klinički centri u Novom Sadu i Beogradu. Vesti  su dobre i u kulturi. Ove godine dovršava se rekonstrukcija Muzeja savremene  umetnosti, a i Narodnog muzeja, koji se  renovira već 11 godina.

Premijer  najavljuje reforme u obrazovanju i kaže da su  baš zato povećane plate  učitelja i nastavnika.