Elektromreža Srbije – donator Fondu za lečenje dece van Srbije

Elektromreža Srbije – donator Fondu za lečenje dece van Srbije

19/12/2016 Off By

 

Radićemo još više i očekujem podršku svih javnih preduzeća. Kritizeri prebacuju da smo sve  prodali. A do sada nismo upšte prodali ništa , za raliku od nekih koji su to radili. Elektroenergetski sektor uopšte ne nameravamo da prodamo, ver da njime širimo svoju moć


Ranka Čičak

DOKTOR Zlatibor Lončar, ministar zdravlja i Nikola Petrović, generalni direktor Akcionarskog društva Elektromreža Srbije iz Beograda, potpisali su danas ugovor o donaciji EMS – a Fondu za lečenje dece van Srbije u vrednosti od pet miliona dinara. Ovoj svečanosti u EMS- u pristvovao  je premijer Aleksandar Vučić i veliki broj novinara. Nikola Petrović kaže da je ponosan što EMS već drugu godinu deo svoje zarade uplaćuje  za decu:

-Za razliku od  mnogih mi se ne bavimo sponzorisanjem  sportskih klubova, već novac dajemo mališanima kojima je neophodno lečenje. Nadam se da će našim primerom krenuti i druge kompanije. Mi smo danas najmodernija kompanija u državnom vlasništvu i dobro poslujemo. U prethodne četiri godine budžetu Srbije dali smo 196 miliona evra. To je 145.000 evra po svakom zaposlenom,  a to  bi poželjele , mnoge firme u Evropi.

Ministar Lončar kaže da je donacijama Fondu za lečenje dece u protekle dve godine 45 mališana više puta putovalo u inostranstvo. Dvadesetoro je imalo sreću da ih ovde strani stručnjaci operišu. Njih 89 dobilo je dijagnozu. Najčešće bolesti su neurološkog porekla a najviše operacija su napravili neurohirurzi, kardio i ortopedski stručnjaci.

– Nije bilo ni jedne zamerke  na rad Fonda. Ima dovoljno para i svi roditelji kojima je potrebna pomoć mogu da se obrate.

Najviše pažnje novinara izazvao je premijer Aleksandar Vučić:

-Danas se u inostranstvo leči deset  puta više naše dece nego nekada. Pazite ne 10 posto, nego 10 puta više. Neću  kritike na rad naše države, naročito – od onih koji stalno kritikuju, a sami ništa nisu uradili. Ne bi bilo ovakvih rezultata bez velikih napora i bez jedinstva  vlade. I u buduće  –neće biti pojedinačnog rada zbog isticanja pojedinaca, već samo kolektivnog. Radićemo još više i očekujem podršku svih javnih preduzeća. Kritizeri prebacuju da smo sve  prodali. A do sada nismo upšte prodali ništa , za raliku od nekih koji su to radili. Elektroenergetski sektor uopšte ne nameravamo da prodamo, ver da njime širimo svoju moć.

Vučićje  pričao i o jednoj sasvim  novoj, moćnoj Srbiji posle nabavke helikoptera i aviona iz Rusije.  Zahvalio je Rusima na niskoj ceni .

Novinarka N1 TV pitala je hoće li ta niska cena uticati na privilegije ruskog humanitarnog centra u Nišu. Dobila je odgovor da to nema veze i da nema tajni: to je pitanje naše odluke. Ja govorium isto ovde i u Moskvi i u Briselu.

Premijer se pohvalio investicijama u niški klinički centar koji će biti završen u martu, zatim u kliniče centre u Beogradu i Kragujevcu.