Marš seksualnih radnika u Skoplju

Marš seksualnih radnika u Skoplju

18/12/2016 Off By

Deveti po redu marš makedoskih seksualnih radnika održan je pod motom “Slobodni izbor je pravo, a ne privilegija”. Neke učesnice marša bile su u donjem vešu, a jedna je na belom “bodiju” napisala “Work is work”, “My pussy, my bussines”


SEKSUAKNI radnici Makedonije, sa crvenim kišobranima u rukama juče su u Skoplju, devetu godinu uzastopno, održali marš i zatražili sr da se zaustavi nasilje, stigmatizacija i tortura koju svakodnevno trpe.

Deveti po redu marš makedoskih seksualnih radnika održan je pod motom “Slobodni izbor je pravo, a ne privilegija”. Neke učesnice marša bile su u donjem vešu, a jedna je na belom “bodiju” napisala “Work is work”, “My pussy, my bussines”.

Predstavnici organizatora marša “Crvenih kišobrana”, nevladine organizacije “Star-star”, rekli su da žele da podignu svest o postojanju velikog broja seksualnih radnika u Makedoniji i da istaknu zastrašujuće stanje o nebezbjednosti i lošim uslovima u kojiima žive i rade.

“Seksualni radnici obeshrabreni su da prijave dela mržnje kojima su izloženi i ostaju žrtve sistema, a počinioci krivičnih dela produžavaju da uživaju u slobodi koju im pruža sistem”, ističu iz nevladine organizacije “Star-star”.