Nezvanično: Prvi susret Trampa i Putina biće u Sloveniji?

Nezvanično: Prvi susret Trampa i Putina biće u Sloveniji?

16/12/2016 Off By

 

NOVOIZABRANI predsednik SAD Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin mogli bi da se prvi put sastanu u Sloveniji, rodnoj zemlji nove američke prve dame, rekao je poslanik u ruskoj Dumi Vjačeslav Nikonov, na ruskoj televiziji Rosija 1

“Susret Putina s Trampom mogla bi  da ugosti Slovenija, no to je moje lično mišljenje”, rekao je ruski poslanik i predsednik Odbora za obrazovanje i nauku u ruskoj Dumi.

Nikonov, koga mediji nazivaju uglednim članom Dume u koju je prvi put biran 1993., je rekao da misli da bi porodične veze mogle da presude u izboru zemlje koja će ugostiti taj susret.

Melanija Tramp rođena je u Sloveniji, a njen se deda borio kao sovjetski partizan protiv fašista u Belorusiji, rekao je Nikonov.

U Sloveniji je zadnjih meseci objavljeno mnogo priča o istoriji porodice Knavs, kako se Trampova supruga prezivala pre nego što se udala za njujorškog milijardera, ali podatak o navodnoj bjeloruskoj epizodi njenog deda nije se nigde spominjala.

Nikonov, unuk nekadašnjeg sovjetskog šefa diplomatije Vjačeslava Molotova, bio je u ruskoj delegaciji koja je pratila Putina u neslužbenoj poseti Sloveniji u julu ove godine.

Slovenija je ugostila i prvi susret bivšeg američkog predsednika Džordža V. Buša na početku njegovog prvog mandata i ruskog predsednika Putina na Brdu kod Kranja, u situaciji kad odnosi Zapada i Rusije nisu bili zategnuti kao sada.