Radikali traže organizatore ubistva Zorana Đinđića

Radikali traže organizatore ubistva Zorana Đinđića

15/12/2016 Off By

 

O predlogu Nemanje Šarića da Skupština formira anketni odbor koji bi istražio ubistvo Zorana Đinđića  Vučić je rekao, na konferenciji za medije, da nema ništa protiv anketnog odbora, ali bolje da to radi tužilaštvo


Ranka Čičak

SRPSKA radikalna stranka u Skupštini je predala zvanični zahtev za formiranje Anketnog odbora u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića.

Poslanik Nemanja Šarović, inače zamenik Vojislava Šršelja, predsednika SRS, , rekao je da je ova vlast, kao i sve prethodne, imala dovoljno vremena i sredstava da istraži sve što je htela, ali da je nedostajalo političke volje.

-Ne možemo ponovo tim istim ljudima poveriti da to završe. Ovaj Odbor ne bi se bavio ni politikom ni Vladom Zorana Đinđića, već samo jednim pitanjem – pozadinom njegovog ubistva”, naveo je Šarović.

O Šarovićevoj ideji Vučić je rekao, na konferenciji za medije, da nema ništa protiv anketnog odbora, ali bolje da to radi tužilaštvo.

Zamolio je da ako neko zna detalje sa kojima država nije upoznata da te podatke dostavi nadležnim državnim organima.

Đinđić je ubijen ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine. Zbog organizovanja ubistva premijera, na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant “crvenih beretki” Milorad Ulemek. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik. Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.