LSV: Nećemo dozvoliti da od Srbije prave Siriju

LSV: Nećemo dozvoliti da od Srbije prave Siriju

14/12/2016 Off By

 

Fotografije Sergeja Lavrova sa ekstremno-desničarskom i fašističkom grupom Zavetnici kao i srdačan razgovor sa onima koji javno zagovaraju fizičke likvidacije neistomišljenika, više su nego zabrinjavajuće. Nije više tajna da su ruski obaveštajni krugovi organizovali terorističku grupu sa zadatkom izazivanja krvoprolića i podsticanja nemira u Crnoj Gori. Zajedničke fotografije sa Lavrovim su retka počast koju je jedan od aktera neuspelog krvoprolića uspeo da dobije


 

LIGA socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje javnu podršku terorističkim akcijama u regionu koju je iskazao šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov, navodi potpredsednik LSV Đorđe Stojšič u pisanoj izjavi medijima:

„Posle agresije na suverene države i prve susede, Gruziju i Ukrajinu, kao i nakon organizovanja terorističkih grupa za rat u Donjecku i Lugansku, režim u Rusiji je rešio da organizuje slične aktivnosti i u našem regionu, pre svega u Crnoj Gori.

 

Fotografije Sergeja Lavrova sa ekstremno-desničarskom i fašističkom grupom Zavetnici kao i srdačan razgovor sa onima koji javno zagovaraju fizičke likvidacije neistomišljenika, više su nego zabrinjavajuće. Nije više tajna da su ruski obaveštajni krugovi organizovali terorističku grupu sa zadatkom izazivanja krvoprolića i podsticanja nemira u Crnoj Gori. Zajedničke fotografije sa Lavrovim su retka počast koju je jedan od aktera neuspelog krvoprolića uspeo da dobije.

 

LSV postavlja pitanje državnim organima Srbije – zbog čega je lice osumnjičeno za terorizam koje se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici i dalje na slobodi?

Postoje li u Srbiji nepristrasne i demokratske institucije koje lica sa poternice i optužene teroriste ne bi razvrstavale na dobre i loše, naše i njihove?! Takođe, pozivamo državne organe Srbije da neizostavno usklade spoljnu politiku sa EU kao asocijacijom država ka kojima težimo. Usklađivanje spoljne politike sa evropskom bilo bi mnogo efikasnije od demonstriranja ljutnje i revanšizma prema susedima.

 

Nećemo dozvoliti da od Srbije prave Siriju. Dok se Lavrov slika i daje javnu podršku ekstremistima u Srbiji, u Alepu se dešava humanitarna katastrofa. Bolje da o tome brine.(Press LSV)