Vučić posetio graditelje Beograda na vodi

Vučić posetio graditelje Beograda na vodi

11/12/2016 Off By

 

Ranka Čičak

SVIMA  koji su sumnjali da će Beograd na vodi ikada biti izgrađen i da je to prazna propaganda srpskog premijera, Aleksandar Vučić je sa desetog sprata prve kule, okružen novinarima odgovorio:

-Ponosan sam i siguran da će ceo ovaj poduhvat biti završen u roku. Danas je ovde 258 radnika, a radnim danom ih je duplo više. Oni su srećni što grade budućnost Beograda i Srbije i nešto što ostaje u našoj istoriji. Mi ovim menjamo ne samo lice našeg glavnog grada, več radimo po najsavremenijim standardima. Energoprojekt, kao glavni izvođać radova sve radi veoma uspešno. Radnici su mu iz svih krajeva Srbije i iz Republike Srpske. Sećate se kad su neki govorili da je Beograd na vodi Vučićeva fantazija. Kao što vidite, danas smo na desetom spratu  zgrade od dvadeset spratova koja će biti završena na proleće 2018 godine. Tada će sve  ovo da izgleda mnogo drugačije. Ovamo ispod nas toranj će bitri visok 168 metara. To će biti jedna od najviših evropskih zgrada. Bitiće tu  12 hiljada kancelarija i poslovnog prostora za 14.000 ljudi. Biće oko 6.000 stanbenih jedinica, najveći šoping mol na celom Balakanu. Mislim da će sve biti veoma moderno. Ali u drugom delu ulažemo velili movac u renoviranje i rekonstrukciju starih zgrada i fasada. Sređujemo Kosančićev venac. Na  Kalemegdanu ćemo sačuvati svu starinu.

-Sve  ovo zaposlilo je građevinare Srbije. Pre dve godine oni su u BDP učestvovali sa 4 posto a danas učestvuju sa 5.5 posto. Ove godine u odnosu na prethodnu Srbija ima 35 posto više građevinskih radova i 7 posto više izvedenih radova.