Uhapšeni lažni vlasnici agencija za registrovanje vozila

Uhapšeni lažni vlasnici agencija za registrovanje vozila

29/11/2016 Off By

Sumnja se da su osumnjičeni od marta 2015. do juna 2016. godine, zajedno sa još jednim građaninom Č.P. (1987), koji se trenutno nalazi u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, lažno tvrdeći da poseduju Agenciju za registraciju vozila dovodili u zabludu građane da će im registrovati vozila uz određene povlastice


 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije za 1.713.665,50 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd Đ.B. (1976.), kao i dvojica građana J.I. (1990) i K.L.N.(1975), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pomaganja.
Sumnja se da su osumnjičeni od marta 2015. do juna 2016. godine, zajedno sa još jednim građaninom Č.P. (1987), koji se trenutno nalazi u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, lažno tvrdeći da poseduju Agenciju za registraciju vozila dovodili u zabludu građane da će im registrovati vozila uz određene povlastice.
Od vlasnika vozila, osumnjičeni su uzimali dokumenta i novac za registraciju, ali novac nisu uplaćivali već su prilikom registracije predavali falsifikovana ovlašćenja i falsifikovane uplatnice sa pečatima banaka.
Sumnja se da su novac koji su dobijali od vlasnika vozila zadržavali i međusobno delili.
Osumnjičenima je određeno zadržavnje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.(Press MUPA)