Milorad Dodik: zašto se Bakir stidi svok srpskog porekla?

Milorad Dodik: zašto se Bakir stidi svok srpskog porekla?

27/11/2016 Off By

 

Ova izjava Milorada Dodika bio je ustvari  komentar na ranije Izetbegovićevo upozorenje kako bi političarima u RS bilo bolje da prestanu sa zahtevima za vraćanje na “izvorni Dejton” jer bi u tom slučaju Bošnjaci mogli bi da zatražei vraćanje BiH na ustavno-pravni status koji je ta zemlja kao republika imala 1991. godine


MILORAD DODIK nastavio je verbalni obračun s članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, ali je ovaj put otišao dalje dalje. Prebrojava krvna zrnca i  tvrdi da je Bakir Izetbegović Srbin koi beži od svog porekla.
Srni je rekao da ako Izetbegović hoće da ide do kraja, mogao bi da ode i nekoliko vekova nazad pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem ‘tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj da bežiš od toga’.
Ova izjava Milorada Dodika bio je ustvari  komentar na ranije Izetbegovićevo upozorenje kako bi političarima u RS bilo bolje da prestanu sa zahtevima za vraćanje na “izvorni Dejton” jer bi u tom slučaju Bošnjaci mogli bi da zatražei vraćanje BiH na ustavno-pravni status koji je ta zemlja kao republika imala 1991. godine.

Dodik pak najavljuje kako će da traži da se entitetima vrate ovlašćenja  koja su, protivustavno prenesene na državni nivo vlasti u protekle dve decenije. Po njemu radi se o čak 83 takve odluke.

Kao prvi korak najavio je revidiranje uloge Ustavnog suda BiH za koji tvrdi da donosi odluke na štetu bosanskih Srba.

– U BiH ne sme da se donose rešenja dok to ne odluči Ustavni sud, rekao je Dodik opisavši najvišu pravosudnu instituciju u državi kao “jedno dekadentno mesto” u kojemu se odluke donose po diktatu Bošnjaka i predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Rekao je da će se RS svim sredstvima suprotstaviti nastojanjima da se vojne nekretnine uknjiže na ime ministarstva obrane BiH.

Iako je to uslov da bi NATO odobrio aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) BiH, Dodik je rekao kako na to ne pristaje jer smatra da je reč o otimanju teritorija odnosno nekretnina koje pripadaju isključivo RS.