NOVI SAD: UHAPŠEN BORISLAV NOVAKOVIĆ

28/11/2014 Off By

KRIMI ⇒ Osumnjičeni Novaković suprotno izveštaju komisije, doneo je Odluku kojom je priznao kvalifikaciju Borovica transport DOO u prvoj fazi restriktivnog postupka 2009. godine. M.D. je osumnjičena da je izdavala naloge službama Zavoda da pripreme dokumentaciju, znajući da nije u skladu sa zakonom

Biro za saradnju s medijima MUP-aBorislav_Novakovic

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su Borislava Novakovića bivše odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu i M.D. bivše v.d. odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada , zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.
Osumnjičeni Novaković suprotno izveštaju komisije, doneo je Odluku kojom je priznao kvalifikaciju Borovica transport DOO u prvoj fazi restriktivnog postupka 2009. godine. M.D. je osumnjičena da je izdavala naloge službama Zavoda da pripreme dokumentaciju, znajući da nije u skladu sa zakonom. Na taj način su osumnjičeni nezakonito omogućili sticanje kvalifikacije Borovica transport DOO za učestvovanje u drugoj fazi restriktivnog postupka.
Na osnovu toga, osumnjičeni B.N. je u toku 2011. godine, zaključio dva ugovora sa navedenim pravnim licem, iako je znao da ne ispunjava uslove za izvođenje radova na poslednjoj deonici izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu.
Osumnjičena M.D. je izvršila radnje pripreme trebovanja sredstava za avansno plaćanje, znajući da za takvo trebovanje nije postojao pravni osnov – nije dostavljena druga potrebna bankarska garancija za dobro izvršenje posla. Tako su Borovica transport DOO omogućili korist u smislu nezakonitog uvođenja u posao.
Uhapšeni su i: D.Ž. odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada i Z.B. bivše odgovorno lice Zavoda, zbog postojanja osnova sumnje da su, u toku 2012. godine, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.
Osumnjičeni Z.B. je podstrekao D.Ž. da ne izvrši aktiviranje bankarskih garancija za obezbeđenje avansa pre isteka roka važnosti, s obzirom da Borovica transport DOO nije ispunio ugovorne obaveze i prestao je da izvodi radove. Na ovaj način su osumnjičeni pribavili imovinsku korist Borovica transport DOO, na štetu budžeta grada Novog Sada u ukupnom iznosu od 4.000.000 evra.
Pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, nastavljaju provere vezane za sprovođenje javnih nabavki Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu i ostalih javnih preduzeća.<


KRIMI

 

razbojnik2UHAPŠENI RAZBOJNICI

27/11/2014

 S obzirom da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni počinili više krivičnih dela razbojništvo i teška krađa na drzak način, policija poziva građane koji ih prepoznaju na fotografiji, da se jave na telefon : 011/2797-517, 011/2797-519

 

344654_lisice-hapsenje--foto-mostphotos-com_kfUHAPŠEN UBICA SA POTERNICE

Ubio na pargingu mladića iz Ćuprije KRIMI ⇒ On se tereti da je 27. jula 2013. godine ispalio

 

miroslav-bogicevic-AKCIJA MUP-A

Uhapšen Miroslav Bogićević KRIMI ⇒ Sumnja se da su krivično delo izvršili tako što su u periodu od

 

droga2411NA IBARSKOJ MAGISTRALIU OTKRIVENO DEVET KILA DROGE

Presečen lanac krijumčara KRIMI⇔ U zaustavljenom putničkom vozilu pronađeno je 3.468 grama opojne droge heroin i 5.500 grama