Corriere dello Sport: kuću u Borovu srušio mi je najbolji drug

Corriere dello Sport: kuću u Borovu srušio mi je najbolji drug

20/11/2016 Off By
Sreo se sa rušiteljem: Siniša Mihajlović

Sreo se sa rušiteljem: Siniša Mihajlović

SINIŠA MIHAJLOVIĆ i danas se s velikom nostalgijom priseća vremena provedenog u rodnom Vukovaru.

Trener Torina potiče iz radničke porodice i detinjstvo mu nije bilo lako. Otac je vozio teretne kamione, pa je porodica često morala odvajati od usta da njemu i mlađem bratu Draženu priušti sve što imaju i njihovi vršnjaci.

Kuća u vukovarskom naselju Borovo i danas mu je u lepom sećanju. Prvi put posle rata posetio ju je prošle godine i zaplakao na pragu, a u intervjuu koji je dao Corriere dello Sport iz Italije prisetio se da ju je pre obnove u ratu srušio njegov najbolji prijatelj.

“Prva kuća koja je bila uništena u Vukovaru bila je moja. Uništio ju je moj najbolji prijatelj, koji je Hrvat. Bili smo kao braća. Nisam mogao da prihvatim da je to napravio, stalno sam sumnjao u to i osećao bol. Onda smo 1999. ili 2000. igrali protiv Hrvatske i jedan dan je moj prijatelj došao u hotel. Počeli smo priču i rekao mi je da je to morao da napravi jer su svi znali da smo prijatelji”, otkrio je Mihajlović.

Tema razgovora za talijanske medije nije bila baš sportska. “Tokom karijere uvek mi je bio potreban ‘neprijatelj’ kako bih davao sve od sebe. Kada se bombovao Beograd, bio sam spreman svašta reći Oliveru Bierhoffu. Ali, on je bio pametan. Pre utakmice je došao do mene i rekao da mu je žao zbog toga što se događa mojoj zemlji jer ljudi to nisu zaslužili. Rekao mi je da je uz mene”, seća se trener Torina.

Siniša Mihajlović je dete iz mešovitog braka. Otac Bogdan je rodom iz sela kraj Srpca, kod Banja Luke, dok je majka Viktorija iz Hrvatske.