Reagovanje Edite Tahiri na izjavu Tomislava Nikolića

Reagovanje Edite Tahiri na izjavu Tomislava Nikolića

20/11/2016 Off By

 

“Ako Srbija misli da prekine razgovore u Briselu posle učlanjenja Kosova u UNESCO, onda će zaustaviti sebi put ka EU. To za Nikolića nije problem jer sve što vidi je Rusija, jer ima naopak pogled na spoljnu politiku”, rekla je Edita Tahiri za kosovski portal Indeksonline


 

 KOSOVSKA ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri danas je izjavila da bi prekidanje dijaloga Beograda i Prištine značilo i prekid evropskog puta Srbije. Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija prekinuti dijalog sa Kosovom ukoliko Kosovo bude primljeno u UNESCO, Tahirijeva je rekla da bi takva odluka za Srbiju značila kraj puta ka učlanjenju u EU.

“Ako Srbija misli da prekine razgovore u Briselu posle učlanjenja Kosova u UNESCO, onda će zaustaviti sebi put ka EU. To za Nikolića nije problem jer sve što vidi je Rusija, jer ima naopak pogled na spoljnu politiku”, rekla je Edita Tahiri za kosovski portal Indeksonline.

Prema njenim riječima, zvaničnici Srbije bi trebalo sa rezervom da gledaju na stavove predsednika Srbije i da pojasne da li stvarno žele evropsku integraciju za koju je osnovni uslov dijalog iz Brisela o dobrosusedskim odnosima”, rekla je Tahirijeva.

Potsetimo da je predsednik Tomislav Nikolić u intervjuu Politici rekao da će, u slučaju da Kosovo na Generalnoj skupštini UNESCO-a postane članica te agencije UN, predložiti da Srbija prekine razgovore s Prištinom.