RENOVIRAN DEO SPECIJALNE ZATVORSKE BOLNICE U BEOGRADU

27/11/2014 Off By

PRAVDA ⇒ Adaptiran je blok 3 – 1 Okružnog zatvora koji sada ima mesta za 108 zatvorenika u osmokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, moderno i konforno opremljenim

Ranka Čičakzatvori

MINISTAR pravde, Nikola Selaković i ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, otvorili su danas renovirane blokove Okružnog zatvora i Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. Adaptiran je blok 3 – 1 Okružnog zatvora koji sada ima mesta za 108 zatvorenika u osmokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, moderno i konforno opremljenim. Svaka soba ima najmodernije kupatilo. Specijalna bolnica dobila je savremen smeštaj za 68 psihijatrijskih bolesnika.
Posle obilaska, ministar Selaković rekao je novinarima da je Ministarstvo pravde iz budžeta za ova renoviranja uložilo 80 miliona dinara:
– Sledeće godine nastavljamo renoviranje specijalne zatvorske bolnice i Okruž nog zatvora. Tako smo zatvorski standard podigli do zahtevnog evropskog nivoa.Više ne očekujemo prigovore i kritike raznih društava za brigu o zatvorenicima.
Ministar Selaković kaže da je bilo korisno što se u ovu akciju uključilo i Ministarstvo zdravlja. Dogodine će se pridružiti i Ministarstvo rada. Jer, kada zatvorenici osuđenu na meru izdržavanja kazne u psihijatrijskoj ustanovi izađu na slobodu, teško nalaze posao. Selaković kaže da prethodni ministri zdravlja nisu imali razumevanja za posao kojim se bavi zatvorska bolnica.
– Ona nije samo ustanova zatvorskog tipa namenjena za pritvor ili duži boravak osuđenika, već je to i medicinska ustanova. Zaposleni u njoj tretiraju se ne kao lekari i medicinsko osoblje, već kao državni službenici. Ovde lekar nije lekar, već viši savetnik, samostalni savetnik ili savetnik.
Oni rade teže, a tretiraju se lošije od ostalih lekara. <


VESTI

542309_vucic-nagrada_fPREMIJER SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO NAGRADU ZA DOPRINOS RAZVOJU SRBIJE

Vučić: koliko god da se trudim neću moći da stignem prosečnog Japanca NAGRADE ⇔ Vučić je na dodeli

 

prehranaOD 26, DO 29, NOVEMBRA SAJAM ZA GURMANE

Ovogodišnji domaćin – Kuba Na sajam dolazi 350 izlagača, koji će pokazati više od 1500 različitih prehrambenih etno

 

406223_sajam-zimske-oOD 27. DO 30 NOVEMBRA

Dva «snežna Sajma» Za oba vlada veliko interesovanje, nesamo kod turističkih radnika, već i kod građana koji će

strefanovićRAZGOVARALI SRPSKI I TURSKI MINISTAR UNUTRAĐNJIH POSLOVA

  Turska traži ubicu Marka Ivkovića   Tom prilikom turski ministar unutrašnjih poslova obavestio je Stefanovića da je