Banjaluka: Uhapšen zbog sumnje da je povezan sa oružjem u Jajincima

Banjaluka: Uhapšen zbog sumnje da je povezan sa oružjem u Jajincima

07/11/2016 Off By

 

Osoba je uhapšena na području Banjaluke i predata je za vikend Sudu Bosne i Hercegovine zbog određivanja ekstradicije


BANJALUKA.- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode jednu osobu koja se dovodi u vezu s oružjem pronađenim u Jajinicima nedaleko od kuće premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a izjavili su da su pripadnici MUP-a RS lišili slobode osobu na području RS-a po poternici MUP-a Srbije, a zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja ili promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osoba je uhapšena na području Banjaluke i predata je za vikend Sudu Bosne i Hercegovine zbog određivanja ekstradicije.

Podsećamo, u šumi u blizini porodične kuće premijera, policija je po prijavi meštana Jajinaca našla oružje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja.

Policija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, nađena je 15 metara pre skretanja za kuću oca Aleksandra Vučića, na mestu gde zbog konfiguracije terena mora da se uspori.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je kako je utvrđeno da bacač dolazi sa jednog dela hrvatskog ratišta, a dve bombe sa ratišta u blizini Sarajeva.(Agencije)