Riga: Razgovarali premijeri Vučić i Kećang

Riga: Razgovarali premijeri Vučić i Kećang

05/11/2016 Off By

 

„Bez Vaše podrške ne bismo uspeli da prebrodimo teškoće. Vaša uloga u preuzimanju Železare Smederevo ekonomski je spasila Srbiju“, rekao je premijer Vučić tokom razgovora sa Li Kećangom


RIGA.- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Rigi sa predsednikom Vlade NR Kine Li Kećangom sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja, napretku i konkretnim rezultatima postignutim nakon posete kineskog premijera Srbiji u decembru 2014. godine, kao i rešenju za RTB Bor, zamolivši kineskog premijera da pomogne u pronalaženju rešenja za ovaj rudarsko-topioničarski basen.

Premijer Vučić obavestio je kineskog premijera o sporazumima koje su dve zemlje potpisale u Rigi, o infrastrukturnim projektima koji su u toku i naglasio da je Srbija veoma ponosna na saradnju sa NR Kinom. „Bez Vaše podrške ne bismo uspeli da prebrodimo teškoće. Vaša uloga u preuzimanju Železare Smederevo ekonomski je spasila Srbiju“, rekao je premijer Vučić.

Kineski premijer Li Kećang izrazio je zadovoljstvo saradnjom dveju zemalja koja je donela konkretnu korist narodima Srbije i Kine. “Naši narodi su se uvek međusobno poštovali, a mi smo danas veoma srećni zbog vašeg ekonomskog napretka”, istakao je premijer Li Kećang.

Premijer Kine izrazio je zabrinutost za ličnu bezbednost predsednika Vlade Vučića i istovremeno poželeo uspeh u daljem ekonomskom razvoju i napretku Srbije.

Sastanku su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mijhajlović i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.