PKS: Poziv studentima FON-a na stručnu praksu

PKS: Poziv studentima FON-a na stručnu praksu

03/11/2016 Off By
Studenti „Kejs stadi kluba” Fakulteta organizacionih nauka biće, kroz stručnu praksu, angažovani u Laboratoriji za razvoj biznisa i novih poslovnih modela Privredne komore Srbije

BEOGRAD.- Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, pozvao je danas studente „Kejs stadi kluba” Fakulteta organizacionih nauka (FON), koji su osvojili treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Portugaliji, da se već od naredne sedmice priključe aktivnostima PKS i projektima na razvoju startapa, inovacija, novih poslovnih modela.

Čadež je, nakon razgovora sa studentima i njihovim mentorima u PKS, istakao da studenti mogu biti angažovani u Laboratoriji za razvoj biznisa i novih poslovnih modela PKS, kroz neki vid plaćene prakse onoliko vremena koliko im obaveze na studijama dozvoljavaju.

Govoreći o takmičenju koje je održano u Portu od 16. do 21. oktobra, predsednik PKS je naglasio da je konkurencija bila oštra, jer se takmičilo 12 najboljih univerziteta i 48 najboljih studenata iz celog sveta. „PKS je od samog početka podržala ovaj tim izuzetno sposobnih i obrazovanih mladih ljudi i pomogla njihov odlazak na takmičenje na kome su ostvarili odličan rezultat. Još jača podrška PKS tek sledi“, dodao je Čadež.

Prvo mesto osvojio je univerzitet sa Tajlanda, a drugo je pripalo Hong Kongu. Akademci FON-a Nemanja Jevtović, Rastko Damnjanović, Đorde Marijanović i Sofija Jovanović, pod mentorstvom profesorki Vesne Damjanović i Ivane Mijatović, imali su trideset šest sati da reše poslovni problem u oblasti investicionog bankarstva.

Profesorka Vesna Damjanović zahvalila je PKS na izuzetnoj podršci istakavši da bez pomoći takog lidera kao što je Komora „Kejs stadi klub“ ne bi postigao tako zabeležen uspeh. Student Nemanja Jevtović pozvao je mlade ljude da budu aktivni kroz studentske organizacije i zajedno pokušaju da stvore bolje okruženje za budućnost.(Press PKS)