STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA ŠEFOM EULEKSA NA KOSOVU MEUČIJEM

27/11/2014 Off By

Ko je ubio žandarma Stevana Sinđelića?

KOSOVO ⇒ Stefanović i Meuči razgovarali su o merama koje je neophodno preduzeti kako bi se rešio problem ilegalnih migracija, ali i nedozvoljena trgovina akciznim proizvodima

Biro za saradnju s medijima MUP-astefan2711

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović u razgovoru sa šefom Misije Euleksa na Kosovu Gabrijelom Meučijem izrazio je očekivanje da će osumnjičeni za ubistvo srpskog žandarma Stevana Sinđelića uskoro biti pronađeni i privedeni pravdi.
„U interesu Republike Srbije je da stanje bezbednosti na teritoriji Kosova i Metohije bude stabilno i da se ostvari puna sigurnost srpskog stanovništva u pokrajini“, rekao je Stefanović.
Stefanović i Meuči razgovarali su o merama koje je neophodno preduzeti kako bi se rešio problem ilegalnih migracija, ali i nedozvoljena trgovina akciznim proizvodima
„Republika Srbija ima određena operativna saznanja o tragičnom ubistvu Sinđelića i insistiramo da se počne sa istragom, da ona u narednom periodu bude završena i da osumnjičeni budu procesuirani“, naglasio je Stefanović ukazavši da je reč o zločinu bez presedana.
Ministar Stefanović je šefu Euleksa predao dokaze do kojih je srpska strana došla u ovom slučaju.
Stefanović i Meuči složili su se da je neutralan status Euleksa od velikog značaja za poverenje svih građana u pokrajini.
Šef Euleksa na Kosovu i Metohiji Meuči rekao je da će Misija intenzivirati istragu u slučaju ubistva žandarma Stevana Sinđelić.
„Sva otvorena pitanja rešavamo kroz koordinaciju i razmenu informacija , naveo je Meuči i dodao da će u narednom periodu biti intenzivirana razmena informacija između Misije i srpskih institucija kako bi se sprečili pokušaji trgovine akciznim proizvodima i narkoticima.<


DOGAĐAJI

 

542309_vucic-nagrada_fPREMIJER SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO NAGRADU ZA DOPRINOS RAZVOJU SRBIJE

Vučić: koliko god da se trudim neću moći da stignem prosečnog Japanca NAGRADE ⇔ Vučić je na dodeli

vladan_keljevic_web1ODRŽAN PROTEST ZBOG VISOKOG POREZA U PANČEVU

Zapošljavaju nove činovnike i podižu poreze   POREZI ⇒ Porez na prosečan stan je prošle godine iznosio 2.500

 

 strefanovićRAZGOVARALI SRPSKI I TURSKI MINISTAR UNUTRAĐNJIH POSLOVA

  Turska traži ubicu Marka Ivkovića   Tom prilikom turski ministar unutrašnjih poslova obavestio je Stefanovića da je

 

ZORANA BEČBEČ: SAMIT CENTRALNO – EVROPSKE INICIJATIVE (CEI)

  Srbija stabilan partner u regionu BEČ ⇒ Na skupu u Beču usvojena je i Deklaracija koja, kako