Podgorica: opozicija ne priznje rezultate izbora

Podgorica: opozicija ne priznje rezultate izbora

18/10/2016 Off By

 

Na sastanku je ocenjeno da posebno imaju u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara

PODGORICA.- Predstavnici Demokratskog fronta, Velike koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije održali su sinoć sastanak na kome je doneta jednoglasna odluka da ti politički subjekti ne priznaju rezultate izbora.

Predstavnici tih stranaka su se u Velikoj koaliciji Ključ, saglasili da ne priznaju rezultate izbora imajući u vidu da su, kako se navodi, ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe “koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore”

Na sastanku je ocenjeno da posebno imaju u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara.

“Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori”, ocenjeno je na sastanku.

Navedeni opozicioni parlamentarni subjekti insistiraju da nezavisna komisija, u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice, konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci tog krivičnog dela.

Ove četiri izborne liste, koje su osvojile 39 poslaničkih mandata od mogućih 81, konstatovale su da ne mogu priznati rezultate izbora koji su održani u danu kada je izvođen državni udar.

U zaključku kojim je definisana zajednička odluka celokupne parlamentarne opozicije o nepriznavanju rezultata izbora, navedeno je da se tim pre ne mogu prihvatiti rezultati jer je državni udar izvođen dan pred održavanje glasanja, kao i na sam dan izbora, što je nespojivo sa slobodnim i demokratskim izjašnjavanjem građana.(Agencije)