Beogradski sajam: od 11. do 14. oktobra 40. – 112 EXPO

Beogradski sajam: od 11. do 14. oktobra 40. – 112 EXPO

09/10/2016 Off By
Programsku i izlagačku okosnicu Sajma čini širok spektar visokih tehnologija u funkciji prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu

BEOGRAD.- U hali 4, na Beogradskom sajmu od 11.-14.. oktobra održače se sajm 112 EXPO, Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu. Sajm predstavlja prezentaciju svih društvenih i privrednih potencijala namenjenih suprotstavljanju u nepredvidivim i neočekivanim vanrednim događajima i vanrednim situacijama koje ugrožavaju ljudske živote i imovinu.

Programsku i izlagačku okosnicu Sajma čini širok spektar visokih tehnologija u funkciji prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu.

Ova regionalna manifestacija već po tradiciji okuplja oko 100 direktnih izlagača, koji predstave preko 150 domaćih i svetskih brendova iz desetak zemalja, i na različite načine povezuje više hiljada profesionalaca iz zaštitno-bezbednosne oblasti, među njima i preko 2000 poslovnih posetilaca sajamskih postavki.

U tom kontekstu Sajam ima i izvanrednu pomoć od nadležnih državnih institucija, pre svih Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije – Sektora za vanredne situacije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, koji ovoj sajamskoj manifestaciji sa značajnom privrednom konotacijom, dodatno obezbeđuju status edukativnog, zaštitno-bezbednosnog i poslovnog događaja od opšteg interesa.

Bogat prateći program ovog Sajma u različitim formatima bavi se aktuelnostima u oblasti preventive i reagovanja u vanrednim situacijama; postupcima za procenu rizika od požara; gašenjem požara u petrohemijskim kompleksima; skrivenim opasnostima od zemljotresa i uporednom analizom nedavnih zemljotresa; novom politikom u bezbednosti i zdravlju na radu; praktičnom primenom tehničkih zahteva za ličnu zaštitnu opremu; predlogom pravilnika o načinu pružanja prve pomoći, vrsti sredstava i opreme koji moraju biti obezbeđeni na radnom mestu, načinu i rokovima osposobljavanja zaposlenih za pružanje prve pomoći; dobrom praksom; socijalnim dijalogom i bezbednošću i zdravljem na radu; usavršavanjem znanja lica za bezbednost i zdravlje na radu, a u agendi je i javni čas za učenike osnovnih škola te takmičenje studenata u oblasti bezbednosti i zdravlju na radu i zaštiti od požara.

Svečano otvaranje sajma je u utorak, 11. oktobra 2016, u 11 časova.

Radno vreme 112 EXPO je od 10 do 17 časova.

Jednokratna ulaznica za građane košta 250 dinara, a u vreme trajanja sajmova Energetika 2016. i EcoFair 2016. važi i za ove sajmove. Parking za automobile plaća se 100 dinara po satu.