Vučić primio predsednika PSSE Pedra Agramunta

Vučić primio predsednika PSSE Pedra Agramunta

04/10/2016 Off By

BEOGRAD.- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Pedra Agramunta.

Premijer je izrazio zahvalnost Savetu Evrope i Parlamentarnoj skupštini za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i očekivanje da će nastaviti sa statusno neutralnom politikom kad je reč o Kosovu. Srpski premijer je rekao da će Srbija ubuduće više da koristi ekspertize Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije, što će da doprinese i napretku zemlje na putu ka Evropskoj uniji. On je upoznao sagovornika sa dobrim rezultatima ekonomskih reformi, istakavši da će Srbija nastaviti da bude zagovornik pomirenja i saradnje u regionu, jer bez političke stabilnosti nema ekonomskog napretka.

Vučić i Agramunt razmotrili su i aktuelna međunarodna pitanja, poput izbegličke i migrantske krize, porasta nacionalizma i ekstremizma u Evropi, kao i borbe protiv terorizma, te je podržao kampanju „No Hate, No Fear“, koju prvi čovek Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope vodi da se društvo, zbog terorističkih pretnji, ne bi prepustilo mržnji i strahu.

Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je izrazio zadovoljstvo zbog odlične saradnje sa Stalnom delegacijom Narodne skupštine Republike Srbije i njenog doprinosa ciljevima i radu PS SE. Agramunt je istakao da je Srbija jak partner i ključna zemlja na Zapadnom Balkanu, čiji je doprinos prevazilaženju nestabilnosti i problema u regionu ključna