Prištinski pogled na briselske razgovore o telekomunikacijama

Prištinski pogled na briselske razgovore o telekomunikacijama

01/10/2016 Off By

 

Edita Tahiri tvrdi da je tokom razgovora u Briselu prištinska delegacija kategorički odbijala zahtjeve srpske strane koji su izlazili van okvira sporazuma o telekomunikacijama, ali navodi da je postignut “mali napredak u nekim aspektima”

PRIŠTINA.- Kosovska delegacija u Briselu tvrdi da je srpska strana tražila proširenje sporazuma o telekomunikacijama, kroz postavljanje antena širom Kosova, kojim je imala nameru da okupira imovinu Telekoma Kosova, tvrdi Edita Tahiri ministarka u Vladi Kosova zadužena za dijalog sa Srbijom.

Edita Tahiri tvrdi da je tokom razgovora u Briselu prištinska delegacija kategorički odbijala zahtjeve srpske strane koji su izlazili van okvira sporazuma o telekomunikacijama, ali navodi da je postignut “mali napredak u nekim aspektima”.

Kao što je ranije rečeno, srpska strana je tražila proširenje sporazuma o telekomunikacijama, kroz postavljanje antena širom Kosova i imala je nameru da okupira imovinu Telekoma Kosova. Delegacija Kosova je odgovorila srpskoj strani da su ove crvene linije postavljene sporazumom o telekomunikacijama i da ne dopuštaju odstupanja od sporazuma”, rekla je Tahirijeva poslije razgovora u Briselu, prenosi sajt Kos sev.info.

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, a direktor Kancelarije za Kosovo u vladi Srbije, Marko Ðurić ističe da Beograd nije pristao na stvaranje “telekomunikacionih enklava” za Srbe.