LSV: Milenko Jovanov od protivnika EU postao – borac za EU

LSV: Milenko Jovanov od protivnika EU postao – borac za EU

29/09/2016 Off By

 

Rezultat Srpske napredne stranke u Vojvodini nije rezultat Milenka Jovanova, nego rezultat SNS i Aleksandra Vučića. Jovanov je svoju prethodnu stranku čiji je je poslanik i odbornik godinama bio, ostavio manje od godinu dana pred izbore da bi ušao u SNS za koju se uveliko znalo da će ostvariti siguran rezultat

NOVI SAD.- Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović u pisanoj izjavi medijima navodi da je “nova uzdanica Srpske napredne stranke Milenko Jovanov u pravu kada kaže da je Liga socijaldemokrata Vojvodine na proteklim izborima zabeležila lošiji izborni rezultat.

Međutim, vrhunski je licemerno da on o tome govori i bilo kome drži lekcije.

Najpre rezultat Srpske napredne stranke u Vojvodini nije njegov, nego rezultat SNS i Aleksandra Vučića. Drugo, Jovanov je svoju prethodnu stranku čiji je je poslanik i odbornik godinama bio, ostavio manje od godinu dana pred izbore da bi ušao u SNS za koju se uveliko znalo da će ostvariti siguran rezultat.

Njegova dojučerašnja stranka, DSS čija je perjanica bio – u Vojvodini nije prešla cenzus.

A Jovanov, koji se godinama budio kao protivnik evropskih integracija, danas je njihov zagovornik. Čak se i zadesio na funkciji potpredsednika SNS jer ga je spomenuti Aleksandar Vučić izvukao iz šešira.

Liga socijaldemokrata Vojvodine možda jeste izgubila glasove, ali ćemo ih vratiti.U politici nije sramota izgubiti glasove na izborima. To je deo političkog života. Sramota je to što radi Jovanov – prodavati svoje stavove za sigurne lične pozicije.

I zato on i nije u stanju da shvati pojam doslednosti i politike duge 26 godina.Za tako nešto je, uostalom, potrebna politička kultura koja njemu, očito nedostaje.