Skopje: Sednica Parlamentarne skupštine OEBSA

Skopje: Sednica Parlamentarne skupštine OEBSA

28/09/2016 Off By

 

Radni deo sednice PS će trajati dva i po dana, a sastojaće se od sastanka Stalnog komiteta, Parlamentarne konferencije na temu: Jačanje mera za izgradnju poverenja i dobre vladavine u regiji OEBS-a i mediteranskog foruma

SKOPJE.- Sobranje Makedonije će od 29. septembra do 2. oktobra ove godine biti domaćin 15. jesenjeg zasedanja Parlamentarne skupštine (PS) Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBSA).

Potpredsednica Sobranja Renata Deskoska je na konferenciji za medije istakla da se očekuje učešće delegacija iz 51 zemlje, učesnice OEBS-a iz Evrope, Centalne Azije, Severne Amerike i drugih partnerskih zemlja.

-Dosad je najavljeno 370 učesnika, od kojih 220 parlamentaraca, rekla je Deskoska.

Istakla je da jesenje zasedanje PS OEBS-a predstavlja najveći međunarodni parlamentarni događaj koji je ikada organizovan u Makedoniji.

-Sednice Parlamentarne skupštine se organizuju s ciljem ojačanja međuparlamentarnog dijaloga o važnim i aktuelnim temama koje se odnose na obaveze i vrednosti OEBS-a. Radni deo sednice će trajati dva i po dana, a sastojaće se od sastanka Stalnog komiteta, Parlamentarne konferencije na temu: Jačanje mera za izgradnju poverenja i dobre vladavine u regiji OEBS-a i mediteranskog foruma, izjavila je Deskoska, i dodala da će svečano zasedanje biti 30. septembra u 15 sati kada će se obratiti i predsednica PS OEBS-a Kristin Mutonen.

Daskoska je najavila i učešće generalnog sekretara OEBS-a Lamberta Zanniera, koji će 1. oktobra održati govor pred Stalnim komitetom Parlamentarne skupštine OEBS-a.