U četvrtak novi protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

U četvrtak novi protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

26/09/2016 Off By
29. septembra na protestu “Nema straha, nema predaje” u Beogradu će nam se pridružiti Beli – Samo jako iz Mladenovca, Lokalni front iz Kraljeva, Udruženje predsednika skupština stanara iz Niša, Vojvođanski građanski centar i PordžiRTV iz Novog Sada, PAOR iz Zrenjanina, Kombinart iz Šapca, i grupe iz Subotice, Bora, Prijepolja i Požege

Radomir Lazović


BEOGRAD.- Na protestu “Nema straha, nema predaje” u četvrtak 29. septembra ispred Skupštine grada Beograda organizovano će se pridružiti grupe građana i organizacije iz Subotice, Mladenovca, Novog Sada, Zrenjanina, Bora, Šapca, Kraljeva, Prijepolja, Požege i Niša. Pomoćiće suprotstavljanju nameri vlasti da novim lažima i podmetačinama zataška odgovornost gradskih i policijskih čelnika za fantomska rušenja u Savamali.

“Beograd na vodi” proglašen je za projekat od nacionalnog značaja samo mesec dana posle katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i region 2014. godine. Građane i građanke Srbije niko nikada nije pitao šta misle o ovom projektu koji svi finansiramo iz budžeta Republike Srbije, niti je vođena diskusija o pravcima razvoja naših gradova. 

Da li je nacionalni značaj da svi građani imaju pijaću vodu, zdravstvo i školstvo po meri čoveka, pristojnu infrastrukturu do svakog sela ili je to pak izgradnja ekskluzivong stanovanja, šoping mola i kule u Beogradu?

Građani i građanke Srbije ne žele da im se vlast ruga ignorišući mnogobrojne zahteve da se ovaj projekat obustavi, da se počinioci noćnog rušenja i suspenzije pravne države u Hercegovačkoj ulici kazne, kao i da odgovorni nosioci javne vlasti odgovaraju. 

Zato 29. septembra na protestu “Nema straha, nema predaje” u Beogradu će nam se pridružiti Beli – Samo jako iz Mladenovca, Lokalni front iz Kraljeva, Udruženje predsednika skupština stanara iz Niša, Vojvođanski građanski centar i PordžiRTV iz Novog Sada, PAOR iz Zrenjanina, Kombinart iz Šapca, i grupe iz Subotice, Bora, Prijepolja i Požege, kako bi pružile podršku Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd u naporima da se istera na čistac bahato ponašanje političara i njihovih maskiranih pomagača.