Desti međunarodni festival “Selo pres”: Branislavu Gulenu nagrada za životno delo

Desti međunarodni festival “Selo pres”: Branislavu Gulenu nagrada za životno delo

23/09/2016 Off By

BOGATIĆ – U Bogatiću, završen je deseti Međunarodni festival novinara “Selo- pres” koji prati život sela i poljoprivreduu, a na kome su uručene nagrade i priznanja novinarima i redakcijama za doprinos razvoju ruralnih sredina.

Nagradu za životno djelo dobio je novinar i publicista Branislav Gulan iz Novog Sada za višegodišnji rad na unapređenju agrorekonomije u Srbiji i veliki broj knjiga iz ove oblasti.

Nagradu “Zlatno zrno Srbije” za novinare u pisanim medijima dobila je novinarka beogradske “Politike” Ivana Albunović, za novinare u radio-stanicama dopisnik Radio-Beograda iz Novog Sada Petar Kočić, a za televizijske novinare Petar Nikolić urednik RT Vojvodine.

Specijalna nagrada za njegovanje kulturne baštine u selima dobila je novinarka “Politikinog magazina” iz Beograda Dana Stanković.

Godišnju nagradu Festivala “Selo-pres” dobili su dopisnik RTS-a iz Šapca Nenad Tomašević, novinar iz Zrenjanina Miodrag Grubački, Produkcija “Duga” iz Trstenika i list “Sremske novine” iz Sremske Mitrovice za svoja regionalna izdanja.

Godišnju nagradu “Selo-pres” dobili su i novinar BN televizije iz Istočnog Sarajeva Milan Đurović za seriju priloga o selu i poljoprivredi iz sarajevsko-romanijske regije i snimatelj BN televizije iz Brčkog Goran Opačić za višegodišnje snimanje života i proizvodnje hrane u selima Brčko distrikta i Posavine.

Nagrade je uručio ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović, a ovoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj predstavnika političkog, javnog i kulturnog života Srbije i Mačve.