Ministarstvo privrede: 560 miliona dinara bespovratnih sredstava za 383 privrednika

Ministarstvo privrede: 560 miliona dinara bespovratnih sredstava za 383 privrednika

19/09/2016 Off By

 

BEOGRAD – Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, odobrilo 560.774.554 dinara bespovratnih sredstava za 383 privrednika za nabavku proizvodne opreme i unapređenje poslovanja i proizvodnje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Ukupna vrednost investicija u nabavku opreme iznosi 2.745.370.938 dinara.

 

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države

 

Ovim je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini je zatvoren.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države. Kroz ovaj Program, koji je deo Godine preduzetništva, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika. Program se realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovim bankama i lizing kompanijama.

Po završetku svih aktivnosti oko realizacije programa, na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Godine preduzetništva biće objavljen spisak svih privrednih subjekata koji su realizovali sredstva po ovom programu.