Ruski ambasador u BiH Ivancov danas s Dodikom

Ruski ambasador u BiH Ivancov danas s Dodikom

19/09/2016 Off By

BANJALUKA.- Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov razgovara će danas u Banjoj Luci sa zvaničnicima Republike Srpske (RS).

Ambasador Ivancov je ranije za RTRS rekao da je razočaran odlukom Ustavnog suda BiH o zabrani referenduma u RS-u o 9. januaru kao Danu RS-a te da smatra da ta odluka ne doprinosi smirivanju tenzija u BiH, naprotiv produbljuje političku krizu

Najavljen je sastanak s predsednikom Miloradom Dodikom i predsednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem.

Ambasador Ivancov je ranije za RTRS rekao da je razočaran odlukom Ustavnog suda BiH o zabrani referenduma u RS-u o 9. januaru kao Danu RS-a te da smatra da ta odluka ne doprinosi smirivanju tenzija u BiH, naprotiv produbljuje političku krizu.

-Umesto dijaloga i kompromisa što je poznati stav Rusije, samo se od Banja Luke traže ustupci – rekao je.

Tada je najavio da će o novonastaloj situaciji nakon odluke Ustavnog suda BiH danas razgovarati sa zvaničnicima Republike Srpske, a narednih dana i s partnerima iz međunarodne zajednice u BiH.

Za 22. septembar najavljen i sastanak Dodika s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dodik je izjavio da je odlazak u Rusiju ranije planiran i da su tvrdnje da ide zbog referenduma u RS-u spekulacije jer je izjašnjavanje građana 25. septembra o Danu RS – gotova stvar.(FENA)