Erdogan: o smrtnoj kazni odlučuje narod a ne EU

Erdogan: o smrtnoj kazni odlučuje narod a ne EU

13/09/2016 Off By

 

 

Ako to želi narod, a parlament donese takvu odluku, vi nemate pravo da se tome protivite. Oprostite, ali taj ko će doneti odluku o tome nije Evropska unija (EU), nego parlament Republike Turske i njen narod”, rekao je Erdogan


PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan govoreći danas u Istanbulu o pitanju uvođenja smrtne kazne u ovoj zemlji, aktueliziranom posle pokušaja državnog udara 15. jula rekao je da onaj ko će o tome doneti odluku nije Evropska unija (EU), nego parlament Republike Turske i njen narod.

“Narod zahteva smrtnu kaznu. Zbog toga, parlament će uzeti ovu temu u razmatranje. Kada parlament donese odluku o tome niko nema pravo da se protivi. Pojedini evropski lideri nam govore: ‘Ali vi zagovarate smrtnu kaznu’. Pazite, vi niste doživjeli ono što smo mi doživjeli. Demokratija je volja naroda. Ako to želi narod, a parlament donese takvu odluku, vi nemate pravo da se tome protivite. Oprostite, ali taj ko će doneti odluku o tome nije Evropska unija (EU), nego parlament Republike Turske i njen narod”, rekao je Erdogan.

Turski predsednik se osvruo i na borbu protiv terorističke organizacije FETO, i rekao da će članovi terorističke organizacije FETO nastaviti da beže, ali će im se ući u trag.

Rekavši da vođa terorističke organizacije FETO “sam sebe smatra ‘imamom svemira’”, Erdogan je podsetio kako je ta teroristička organizacija aktivna u 170 zemalja i ima članove zadužene za određene poslove na nivoima kontinenata, država i tako dalje.(AA)