Vučić i Dodik otvorili 36 kilometara autoputa od Prnjavora do Doboja

Vučić i Dodik otvorili 36 kilometara autoputa od Prnjavora do Doboja

11/09/2016 Off By

 

 

Da budem otvoren, mi i Hrvati i posebno mi Srbi i Bošnjaci mora ćemo narednih i 100 i 200 godina da živimo u miru. Onaj ko misli drugačije, onaj ko bi da prebrojava vojno sposobne i oruđe i oružje, taj ne misli dobro svom narodu ma s koje strane da je – naglasio je Vučić


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Prnjavoru da će Srbi i Bošnjaci morati narednih i 100 i 200 godina da žive u miru i naglasio da je neophodno smirivanje tenzija, mir i stabilnost.

Političke poruke, rekao je da želi da svede na jednu – ne mešajući se i nikada ne pokušavajući da Srbija „izigrava bilo kakvog starijeg brata ili nešto slično“, želi sve da zamoli za smirivanje tenzija uvek, a da se osiguraju mir i stabilnost.

-Jer autoputevi znače put u budućnost, u mir i stabilnost i uveran sam da će biti snage i u RS i FBiH, ukupno BiH, za to. Da budem otvoren, mi i Hrvati i posebno mi Srbi i Bošnjaci mora ćemo narednih i 100 i 200 godina da živimo u miru. Onaj ko misli drugačije, onaj ko bi da prebrojava vojno sposobne i oruđe i oružje, taj ne misli dobro svom narodu ma s koje strane da je – naglasio je Vučić.

Na pitanje da li će smirivanju tenzija doprinjeti i kada je reč o najavljenom referendumu u RS-u, o Danu RS-a, kazao je da je o tome već nekoliko puta razgovarano i da Srbija ima svoje stavove, predsendik RS-a Milorad Dodik svoje i neki treći svoje.

Vučić je u izjavi novinarima ponovio da 36 kilometara autoputa, čijem otvaranju je danas prisustvovao u Prnjavoru, na deonici do Doboja, veoma bitno ne samo za RS, BiH, već i za Hrvatsku i Srbiju, jer će se povezati s regionalnim putevima.(Agencije)