Nebojša Stefanović: “Cunamijem” protiv organizovanog kriminala

Nebojša Stefanović: “Cunamijem” protiv organizovanog kriminala

11/09/2016 Off By

 

pressRanka Čičak

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, ministar unutrašnjih poslova Republike

Srbije održao je danas vanrednu kanferenciju za medije povodom opsežne akcije policije protiv organizovanog kriminala pod nazivom “Cunami”.

Po njegovim rečima akcija je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim delovima Republike Srbije a u akciji je policijsko zadržavanje određeno za 66 lica , za 12 se traga dok je zaplenjeno 5,7 kg raznih opojnih droga od čega 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane , 700 grama amfetamina , 1.208 stabljika marihuane , 50 komada razlišitih narkotika u različitim oblicima i dve laboratorije za proizviodnju narkotika.

Svakodnevna borba protiv kriminala: Nebojša Stefanović

Svakodnevna borba protiv kriminala: Nebojša Stefanović

Ministar je rekao na konferenciji da su u jednom stanu u Beogradu pronađena četiri migranta što potpada pod trgovinu ljudima. On je takođe naveo da su pretresom stanova policijski službenici pronašli šest pištolja, jedan revolver, automatsku pušku, veliku količinu municije i veća suma novca.

Stefanović je pojasnio da se radi o krivičnim delima silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih mazterija , proizvodnje i krijumčarenja narkotika, nedozvoljene polne radnje i krijumčarenja ljudi . Odgovarajući na pitanje u vezi napada na vaterpoliste “Partizana” u Zagrebu, ministar Stefanović je naglasio da je očigledno da je to etnički motivisan napad.