SAMOORGANIZOVANI STUDENTSKI POKRET: PRIVATNO OBEZBEĐENJE ZABRAVILO STUDENTE

23/11/2014 Off By

Policija – otključala Fakultet

STUDENTI ⇒ Studenti i studentkinje Filozofskog fakulteta okupljeni u Samoorganizovani studentski pokret imaju razloga da veruju da je ovo učinjeno po nalogu Uprave Fakulteta


studenti511NOĆAS nešto pre ponoći, privatno obezbeđenje zaključalo je u zgradi Filozofskog fakulteta blizu pedeset studenata, počinivši time krivično delo narušavanja slobode kretanja. Nakon intervencije policije koja je došla po pozivu studenata, ulaz na Fakultet je otključan.
Studenti i studentkinje Filozofskog fakulteta okupljeni u Samoorganizovani studentski pokret imaju razloga da veruju da je ovo učinjeno po nalogu Uprave Fakulteta, s obzirom na to da je još u petak Uprava neuspešno pokušala da obustavi aktuelnu blokadu nastave.
Najoštrije osuđujemo ovakav potez. Izuzetno smo razočarani time što je Uprava Fakulteta spremnija na sprovođenje otvorene represije nego na pregovore.
Pozivamo sve predstavnike medija da što pre dođu na Fakultet i time učine našu borbu transparentnijom.<


PROTEST STUDENATA: NEMA DOGOVORA

STUDENTI-PROTEST

VESTI Danilo Jeremić predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS): Mi smo ostali pri svojim stavovima, Ministarstvo je ostalo pri svojim, ali smo dobili obećanje da će biti održan sastanak sa ministrom prosvete kome ćemo i mi prisustvovati Redakcija