Osuđena bivša BiH misica Slobodanka Tošić pobegla od izdržavanja kazne

Osuđena bivša BiH misica Slobodanka Tošić pobegla od izdržavanja kazne

06/09/2016 Off By

 

Tošićeva je osuđena za saučesništvo u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine koji je spletom okolnosti ostao živ, a prošle godine je uhapšena tokom akcije “Lutka” u Hrvatskoj


BIVŠA MISICA i Plejboj zečica Slobodanka Tošić osuđena je u martu ove godine pred Sudom BiH na dve i po godine zatvora. Pre nego što je upućena na izdržavanje kazne, pobegla je iz kućnog pritvora, nakon čega je Interpol za njom raspisao poternicu.

Tošićeva je osuđena za saučesništvo u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine koji je spletom okolnosti ostao živ, a prošle godine je uhapšena tokom akcije “Lutka” u Hrvatskoj.


miss


Ona je tog dana, znajući da je zaljubljen u nju, zamolila Ždrala da je automobilom odveze do prijateljice u naselje Vranješ u Istočno Sarajevo svesna da mu se sprema likvidacija. Na njega je pucano iz dve automatske puške, a preživio je tako što je jedna puška ostala zakočena.

Na suđenju je Ždrale izjavio da mu je i posle samog događaja Darko Elez, inače kum, u SMS-u rekao da je ona bila “tajni agent” za njegovo ubistvo.

Ždrale i Elez su u međuvremenu uhapšeni i osuđeni na 20, odnosno 9 godina zatvora zbog ubistava i pljački. Slobodanka Tošić je uhapšena u julu prošle godine u Hrvastskoj, nakon čega je izručena BiH.

Kao olakšavajuća okolnost uzeto je u obzir da je osuđena imala 18 godina u vreme krivičnog dela.

Akcija Lutka u kojoj je prošle godine uhapšena Slobodanka Tošić obuhvatila je 32 osobe. Oni se sumnjiče za teška ubistva, pokušaje ubistava i krađe, čiji iznos prelazi čak 14 miliona marka.(Agencije)