Kako pripremiti jaja: kuvana u vodi ili na pari

Kako pripremiti jaja: kuvana u vodi ili na pari

05/09/2016 Off By

 

Jaja će se na pari brže skuvati nego u vodi, jer ne morate zakuvavati pun lonac vode. Dovoljno je da zagrejete malo vode na dnu lonca

 

Vreme je da promenite način na koji pripremate tvrdo kuvana jaja. Hufington Post piše da bi trebalo potpuno da se otkažete od kuvanja jaja i da ih pripremati na pari.

Ako jaja pripremate na pari, dobi ćete mnogo nežniju strukturu jaja, jer su pripremljena na nežniji način. Osim toga, manja je verovatnoća da će vam jaje puknuti tokom pripreme kao kod kuvanja, kad ga mehurići vode bacaju po loncu. Nakon pripreme na pari, lakše ćete ih i guliti.

Jaja će se na pari brže skuvati nego u vodi, jer ne morate zakuvavati pun lonac vode. Dovoljno je da zagrejete malo vode na dnu lonca.

Da biste skuvali jaja na pari, ulijte oko 2,5 santimetra vode u lonac, stavite rešetku za parenje i pokrijte lonac. Kad voda počne da isparava, oprezno stavite jaja na rešetku.

Ostavite ih da se kuvaju šest minuta ako želite meko kuvana ili 12 minuta ako želite tvrdo kuvana jaja. Nakon što ih izvadite iz lonca, ubacite ih u hladnu vodu kako se ne bi prekuvala