Ivica Dačić: DS se ne oglašava povodom antisrpske politike naših suseda

Ivica Dačić: DS se ne oglašava povodom antisrpske politike naših suseda

02/09/2016 Off By

 

U PISANOJ izjavi medijima prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Demokratska stranka po ko zna koji put pokazuje koliko je izgubila kompas i koliko je ne interesuju problemi sa kojima se naš narod suočava u regionu, nastavljajući sa besmislenom pričom o navodnom zastrašivanju i represiji.

Nijednom se nisu oglasili povodom antisrpske politike koju vode hrvatski i bošnjački lideri, povodom rehabilitacije ustaštva, povodom hrvatske najave da će blokirati evropski put Srbije zbog zakona o ratnim zločinima koji je donet u vreme njihove vlasti, povodom oslobađanja Glavaša i spomenika Barešiću, povodom oslobađanja Nasera Orića, povodom napada bošnjačkih političara zbog formulacije koju su oni predložili u Skupštini Srbije o Srebrenici, povodom incidenta u Mušutištu na Kosovu i Metohiji.

Ćute i žale što svi svetski lideri hvale politiku Srbije. Istovremeno su najglasniji u osudi Srbije svuda u svetu. U tome je razlika između nižerazrednih političara i državnika. U tome što državnici, a ako ne vole druge političare, vole Srbiju. Zato je svako i dobio od svog naroda na izborima ocenu koju zaslužuje.“