Sutra rukovodstvo RS kod Nikolića i Vučića

Sutra rukovodstvo RS kod Nikolića i Vučića

31/08/2016 Off By

 

PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa predsednikom i premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, članom Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem i predsednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Sastanak povodom dešavanja u BiH biće održan na Andrićevom vencu sa početkom u 14.30 ćasova, saopšteno je iz press službe Predsednika.

Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku u Beogradu biti razgovarano o Aneksu deset Dejtonskog mirovnog sporazuma, kojim je predviđeno uvođenje visokog predstavnika, i njegovoj obavezi da i Srbiji, kao zemlji potpisnici, dostavlja izvještaj o radu, što se do sada nikada nije desilo.

On je istakao da je i to vid kršenja akta kojim je osnovan OHR, te da očekuje detaljniju analizu rada i ponašanja visokog predstavnika.

“Sutra ćemo na odgovoran način oceniti celokupnu situaciju u vezi sa primenom Dejtonskog sporazuma, sa aspekta RS i Srbije”, dodao je Dodik.

Državni vrh Srbije održao je sinoć konsultacije povodom poziva Saveta za sprovođenje mira BiH rEPUBLIKA sRPSKA da odustane od referenduma o Danu Republike.