ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu
onlajn magazin za balkansku saradnju
Potrebno:
450 g paradajza
450 g paprike
100 g luka
800 g teletine od buta
2 kocke za supu od povrća
100 g mlevenih semenki od bundeve
30 ml palminog ulja
500 ml vode
1 kašika semenki od suncokreta
so, biber
1 mala ljuta papričica
Priprema:
Paradajz, papriku i luk isitnite u električnoj seckalici, pa prebacite u posudu za kuvanje.
Dodajte meso, kocke za supu, semenke od bundeve i palmino ulje. Sve zajedno zalijte vodom i kuvajte na laganoj temperaturi, dok meso ne bude kuvano.
Dodajte semenke suncokreta, so, biber i iseckanu ljutu papričicu i kuvajte još oko 15 minuta.
Meso izvadite iz supe, isecite na kockice i vratite nazad u supu.
Meso možete ostaviti u jednom komadu pa poslužiti odvojeno od čorbe, s prilogom kao glavno jelo.
Ukoliko nemate puno vremena, ovu ukusnu supu možete puno brže pripremiti ako meso odmah isečete na kockice pa će se tako brže skuvati.<
ZDRAVLJE – HRANA OVA “grickalica” je prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu
HRANA Izbor Marija Radović Potrebno: pileći karabataci odvojeni od kosti majonez so sveže mleven biber ulje za podmazivanje
Izbor Marija Radović Potrebno: 250 – 300 g suvog vrata 400 g sitnije seckanog paradajza 1 glavica
Potrebno: 30 grama putera 750 grama paškanata 1 veći luk 1 čen belog luka