Leskovačka Roštilijada očekuje posetu od 700.000 ljudi

Leskovačka Roštilijada očekuje posetu od 700.000 ljudi

23/08/2016 Off By

 

U Beogradu postoji grupa od dvadesetak ljudi, koji idu na razne konferencije za štampu samo da bi jeli i dobili poklone


pressRanka Čičak

OD 29 avgusta do 4. septembra Turistička organizacija Leskovac organizuje svoju tradicionalnu Roštiljijadu, brend po kojem je Leskovac postao poznat u svetu.

To je autentičan festival najveći u ovom delu Evrope. Svake godine, početkom septembra ovaj kraj miriše na roštilj i u Leskovac se slije 700.000 ljudi.

Na konferenciji za novinare, direktor Turističke organizacije Leskovca, Žikica Nestorović rekao je da su ove godine najavljeni gosti iz preko 50 zemalja:

-Još uvek imamo problema sa smeštajem. Stari hotel ne radi već 10 godina. Ima dosta privatnih, ali to nije dovoljno.

Saradnica za odnose s javnošću, Tina Stojanović kaže da organizatori festivala promovišu proizvodnju roštiljskog mesa:

-Organizuju seminare, takmičenja kuvara i učenika, predavanja, simpozijume. Pokušavaju da obore svetski rekord u pravljenju najveće pljeskavice.Tu su i koncerti, modne revije, izbori najlepše devojke. Roštiljijada se stalno prilagođava svetskim normativima za velike festivale. Ali, stalno ostaje verna svojim specijalitetima sa roštilja i poznatoj leskovačkoj mućkalici.

NA današnjoj konferenciji za novinare o leskovačkoj Roštiljijadi u Turističkoj organizaciji Srbije došlo je do neprijatne situacije, U Sali je bilo pedesetak ljudi, ali svi nisu bili novinari. Posle konferecije Ljiljana Ćerović , turistički radnik, delila je promotivni materijal. Sakupilo se mnogo ljudi, ali ona je rekla – ja ću odrediti redakcije koje će dobiti materijal. Kad smo je pitali kako to ona određuje redakcije, rekla je da svi ovde nisu novinari.

Tako smo doznali da u Beogradu postoji grupa od dvadesetak ljudi, koji idu na razne konferencije za štampu samo da bi jeli i dobili poklone. Ulaze u razne ambasade na prijeme, na promotivne skupove velikih preduzeća, Sajam, a najviše ih je u Turističkoj organizaciji Srbije. Kažu da im niko ništa ne može. Među njima su neki novinari u penziji, ali većina ih nema veze s novinarstvom . Ipak imaju novinarske knjižice, koje im je izdalo Nezavisno udruženje novinara Srbije. Nazvali su ih Jagnjeće brigade, poznaju po liku te ljude, ali im opet ništa ne mogu.Zašto?

Lažno predstavljanje je krivično delo. Blic je pre nekoliko godina pisao o D.G. koji se više godina predstavljao kao savetnik svih ministara u vreme vladavine Demokratske stranke. Po zanimanju je bio konobar iz Golupca, a u džepu imao seriju lažnih diploma. Digla se gužva, ali je volšebno sve zataškano. Sada se ta osoba nalazi na jednom turističkom mestu u beogradskoj opštini Stari Grad. Opet joj niko ništa ne može i to je signal organizatorima konferencija za novinare da ne diraju prevarante.