Bujanovac: Vojska i policija sprečile krijumčarenje 21 migranta

Bujanovac: Vojska i policija sprečile krijumčarenje 21 migranta

22/08/2016 Off By

 

ZAJEDNIČKE snage Vojske Srbije i MUP, angažovane na obezbeđenju državne granice, u saradnji sa policijskim upravama u Vranju i Nišu, u odvojenim akcijama, otkrili su dve osobe iz Bujanovca, koje su pokušale ilegalno da prokrijumčare 21 migranta.

U putničkom motornom vozilu G.C. (49) iz Bujanovca pokušao je da ilegalno prokrijumčari dva državljana Pakistana i troje sirijskih državljana kada su ga zaustavili službenici Policijske uprave iz Vranja. Licu je nakon 48 časovnog zadržavanja određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Zajedničke snage vojske i policije, u saradnji sa službenicima Policijske uprave iz Niša, rutinskom kontrolom otkrili su pokušaj ilegalnog krijumčarenja 16 migranata poreklom iz Avganistana u putničkom automobilu vranjanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.F. (36) iz Bujanovca. Licu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, gde čeka dalju odluku nadležnih sudskih organa.

Od početka angažovanja zajedničkih snaga, Vojska Srbija i MUP su otkrili više od 3700 migrana koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu.(Press MUPA)