Umrla Mira Stupica

Umrla Mira Stupica

19/08/2016 Off By

 

PROSLAVLJENA srpska glumica Mira Stupica umrla je dva dana nakon što je proslavila 93 rođendan. Ona je primljena na Neurološko odeljenje Urgentnog centra u Beogradu, nakon teškog moždanog udara, operisana je, ali nije uspjela da se oporavi.

Mira Stupica je živela u staračkom domu u Zemunu. Mediji navode da u poslednje vreme nije primala posete jer se nije osjećala dobro, ali se obradovala kada su je na rođendan posetili najmiliji sa poklonima.

U javnosti se poslednji put pojavila u aprilu prošle godine, na Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta, teatra koji je osnovao njen suprug Bojan Stupica. Sticajem okolnosti, sledeće nedelje trebalo je da predsedava žirijem za dodjelu nagrade “Žanka Stokić”.

Mira Stupica (rođena 17. avgusta, 1923. godine u Gnjilanu) jedna je od najcjenjenijih srpskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumica. Debitovala je 1941. godine u pozorištu. Godine 1955. zajedno sa Bojanom Stupicom odlazi u Zagreb, gde glumi u Hrvatskom narodnom kazalištu do 1957., nakon čega se vraća u Beograd.

Rad na filmu je započela 1951. godine, od kada je ostvarila oko 50 filmskih i televizijskih uloga. Mira Stupica je starija sestra pokojnog glumca Bore Todorovića i tetka Srđana Todorovića i Dane Todorović.