Bajden doputovao na Kosovo

Bajden doputovao na Kosovo

17/08/2016 Off By

POTPREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden doputovao je sinoć na Kosovo.

Avion američkog potpredsjednika je na prištinski aerodrom “Adem Jašari” sleteo u 21.40 časova, gde ga je dočekao predsednik Hašim Tači i njegova supruga, kao i olimpijska šampionka u džudou Majljinde Kelmendi.

Sa njim su na aerodromu bili i ambasador SAD na Kosovu Greg Delavije i ambasadorka Kosova u SAD Vljore Čitaku.

Nakon obilaska počasne jedinice Bezbednosnih snaga Kosova i pozdrava sa članovima dve delegacije, kolona vozila u kojima je i američki potpredsednik, je krenula prema Prištini.

Priština je sva u znaku dolaska drugog čoveka američke administracije. Okićena je američkim i kosovskim zastavama i portretima američkog potpredsednika.

Bajden će se danas sresti sa premijerom i predsednikom Kosova, Isa Mustafom i Hašimom Tačijem. Poslije susreta sa predsednikom Tačijem biće i kratkih izjava za medije.

Bajden i njegova supruga posetiće mesto u blizini američke vojne baze Bondstil, gde će prisustvovati svečanosti povodom imenovanja ulice u čast njegovog sina Boa Bajdena (46), koji je preminuo 2015. godine.

Supruga američkog potpredsednika će kako je najavljeno posetiti manastir Gračanicu gde će se susresti sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijom.

Bajdenu je ovo treća i završna poseta Kosovu od kako je na funkciji potpredsednika SAD.

Potpredsednik SAD je prethodno boravio u Beogradu gde se susreo sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksadrom Vučićem.(Agencije)♦