Polemika: Dačić kaže da su Čeda i Čanak srbomrsci

Polemika: Dačić kaže da su Čeda i Čanak srbomrsci

14/08/2016 Off By

 

PRVI potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da su nervozne reakcije Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka na presudu Haškog tribunala o Karadžiću, u kojoj se Milošević oslobađa odgovornosti, pokazatelj da njima nije važna Srbija, mada je valjda svima u korist što je presuđeno da Srbija nije odgovorna za ratne zločine i etničko čišćenje.

Zato ovde nije reč o Miloševiću već o Srbiji. Reakcije Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka su razumljive, jer oni celu svoju političku karijeru grade na priči o Miloševićevim ratnim zločinima i odgovornosti Srbije, zato je ovakva presuda katrastofalna po njih. Čeda i Čanak se protive oslobađajućoj presudi za Srbiju, jer su oni svih ovih godina živeli na osudi Srbije.

Možda da upute protest Haškom sudu i traže smenu sudija, jer su oni presudu doneli, ja sam je juče samo citirao.

Oni na Zapadu koji su bili kreatori politike osude i kažnjavanja Srbije bar ćute, za razliku od onih u zemlji koji ne mogu da sakriju bes i razočaranje što je Srbija oslobođena optužbi.

Zanimljivo je da Čeda i Čanak brinu zbog rehabiitacije Miloševića, a nijednom rečju da se oglase o rehabilitaciji nacizma i ustaštva u Hrvatskoj. Razumljivo, njihov zadatak je osuda Srbije. A zadatak Vlade Srbije je odbrana Srbije, u tome se razlikujemo.“♦